Over ons….

 

“”Wij kiezen voor warmte, aandacht en respect. Wij zijn flexibel en kunnen snel op ieders hulpvraag inspelen.”

 

Zorg van José biedt zorg aan mensen met een lichte verstandelijke, psychische en lichamelijke beperking. Zowel volwassenen als kinderen, maar ook gezinnen. Wij willen onze cliënten een veilige haven bieden door hen de zorg en begeleiding te geven op alle terreinen van hun leven waar dat nodig is.

 

Het gaat natuurlijk niet om de tekst, maar om het feit dat ik er maar 10 minuten voor nodig had om dit te maken. Uiteraard met de warme begeleiding van Lex met staart hier naast me……

 

Wij bieden

– ambulante begeleiding;

– dagbesteding;

– begeleid wonen;

– etc en nog veel meer;

– huurwoningen voor begeleid wonen in Rijswijk en Den Haag.

 

Het steunpunt

Direct bij ons kantoor is ons steunpunt waar intensieve begeleiding wordt geboden. In onze grote, gezellige woonkeuken kunnen al onze cliënten dagelijks komen eten. Hier bieden wij ook een deel van onze dagbesteding aan.

 

 

 

Via onze tuindienst kunnen mensen hun dag zinvol besteden door tuinen te onderhouden, zowel voor particulieren als bedrijven, overheidsinstanties en instellingen.
Omdat veel van onze cliënten kampen met schulden en achterstallige administratie, werken wij bovendien nauw samen met Moneva budgetbeheer. Moneva budgetbeheer neemt onze cliënten, indien gewenst, alle financiële zorg uit handen en regelt rechtstreeks het inkopen van zorg uit het PGB. Onze ervaringen met Moneva budgetbeheer zijn zeer positief: al onze cliënten slagen er – vaak voor het eerst in hun leven en ongeacht hun vaste lasten en eventuele schulden – in om een spaartegoed op te bouwen.

 

Zo werken wij

Wij kiezen voor een persoonlijke benadering, voor warmte, aandacht en respect. Bij ons zijn de lijnen kort en wij hebben geen overbodige laag van managers. Daardoor kunnen wij snel en flexibel op ieders specifieke hulpvraag inspelen. Maar we zijn bovenal ook professioneel: we werken volgens de laatste richtlijnen en met duidelijke behandelplannen.
Onze cliënten vinden ons meestal via de gemeente, MEE of via andere instellingen. Anderen vinden ons zelfstandig, bijvoorbeeld via internet. Omdat onze doelgroep bestaat uit mensen die langdurig begeleiding nodig hebben, gaan wij er in principe vanuit dat mensen bij ons blijven.
Wij hebben zeven mensen in dienst voor ambulante begeleiding. Elke van deze begeleiders heeft de zorg voor vijf tot zes cliënten.
Onze filosofie is dat niemand thuis hoeft te zitten. Een zinvolle dagbesteding vinden wij een eerste vereiste om iemands leven weer op de rit te krijgen. Al onze cliënten werken of doen mee aan de dagbesteding.
Voor de dagbesteding hebben wij drie mensen in dienst. De mensen die in de tuindienst werken worden begeleid door een hovenier die gespecialiseerd is in het werken met onze doelgroep.
Wij zorgen dat onze cliënten zich niet verloren voelen of vereenzamen. Ook wanneer mensen alleen gebruik maken van ambulante begeleiding, willen wij toch dat zij twee keer per week bij ons aanschuiven voor het avondeten in onze woonkeuken.
Ons kantoor is dagelijks geopend van 08.00 tot 16.00 uur. De woonkeuken is voor al onze cliënten open van 16.00 uur tot 20.00 uur. Maar ook daarna kunnen mensen nog bij ons terecht: tot 22.00 uur is één van onze begeleiders aanwezig in de woning waar intensieve begeleiding wordt geboden. Ook ’s nachts en in het weekend is altijd een begeleider telefonisch bereikbaar.