Investeringen en bedrijfsuitbreiding 2010-2018

 

  • Nieuw in Nederland: aanschaf eerste CNC machine met 7(!) assen 2010
  • Aanschaf tweede glas in lood tafel 2011
  • Nieuw in Den Haag: aanschaf nieuwe polyslijpmachine met 10(!) spindels 2012
  • Aanschaf tweede polyslijpmachine 2013
  • showroommodellen glazen schuifdeur, pendeldeur, opdekdeur en douchedeur 2013
  • Aanschaf waterzuiveringsinstallatie 2014
  • Aanschaf tweede kraanbaan 2015
  • Installatie tweede bandslijpmachine 2016
  • Uitbreiding producten o.a licentiehouder brandwerend glas 2016
  • Bedrijfswagen opnieuw opgebouwd en overgespoten 2018

 

Lees meer over productontwikkelingen en duurzaamheid.

Ariba: uitbreiding, ontwikkeling en vaste waardes

Historie

 

1974-1984

In de zomer van 1974 opende Glashandel Ariba voor het eerst haar winkeldeur in de Witte de Withstraat 73 in Den Haag en leverde 365 dagen per jaar dag- en nachtservice.

Een van de specialiteiten waarin Ariba zich ontwikkelde, was het repareren en restaureren van glas in lood. Vanwege de lange levertijden, werd al snel besloten om zelf glas in lood ramen gaan produceren. Hierdoor raakten Ariba en glas in lood door de jaren heen onlosmakelijk met het elkaar verbonden.

 

Naast het maken van glas in lood, breidde Ariba zijn deskundigheid nog verder uit met het in eigen beheer maken van tiffanylampen, gebrandschilderd glas, spiegeldecoraties en diverse glasbewerkingen.

Na enkele jaren van snelle groei werd het hoekpand op de Tasmanstraat erbij gekocht. Extra ruimte was gewenst. Met het aantal opdrachten, groeide namelijk ook de (figuur-) glasvoorraad mee tot een van de grootste en meest omvangrijke in de omgeving.

Anno 2018 is dit ondertussen meer dan 100 ton.

 

1984-1994

Mede door de groeiende vraag naar bewerkt glas, werd er langzaam maar zeker meer geïnvesteerd in diverse glasbewerkingsmachines.

De eerste polyslijpmachine in Den Haag werd door Ariba in 1988 gekocht. Dit maakte het mogelijk om geslepen glasproducten van een hoge kwaliteit, zoals een tafelblad, spiegel of planchet te maken, met een minimale wachttijd.

 

1994-2004

In deze periode vinden er enorme ontwikkelingen plaats in de toepassing van glas. In 1999 en 2003 doet de tweede generatie zijn intrede in de glashandel om het vak te leren. De reeds jarenlang geleden ingeslagen weg wordt verder vervolgd, terwijl Ariba zich blijft inzetten om qua kennis en vakmanschap mee te gaan met alle ontwikkelingen.

 

2004-2014

Begin 2004 wordt de huisvesting in de Witte de Withstraat uitgebreid met het hoekpand aan de overkant. Dit maakte de aanschaf mogelijk van een complete werkplaatsinrichting en een geavanceerd machinepark. De basis voor de grootste glasslijperij en grootste glasvoorraad in de omgeving werd hiermee gelegd. In deze jaren vormt zich Ariba Glass Specials welke jaren later als zelfstandig opererend bedrijf haar deuren zou gaan openen.

 

2014-2024

De focus op isolatiewerkzaamheden en toepassingen in interieurglas nemen in deze jaren een vlucht. De vraag naar betere én dunnere varianten op isolatiegebied neemt toe evenals exclusief maatwerk in interieur glaswerken. Glas wordt door architecten en particulieren steeds meer gezien als toegevoegde waarde. De tijd dat glas een sluitpost is ligt hiermee (voorgoed?) achter ons.

 

Bij Ariba Glas behoren flexibiliteit, kwaliteit en continuïteit nog steeds tot de vaste waardes van de onderneming. “Kennis, kunde en passie voor het vak hebben zich vandaag de dag meer dan ooit gebundeld in dit familiebedrijf. We kunnen in alle oprechtheid zeggen dat we helemaal up to date zijn, onze klanten vakkundig kunnen adviseren en voor de meeste klanten een heuse “one stop shop” zijn!”

 

Bedrijfswagen opnieuw opgebouwd en overgespoten in 2018.
Bedrijfswagen opnieuw opgebouwd en overgespoten in 2018.