Tiffany techniek en werkwijze

Bij de tiffanytechniek wordt elk stukje glas met koperfolie omwikkeld.

Door die koperfolietechniek kan er verfijnder worden gewerkt dan met glas in lood.

De techniek biedt tevens veel mogelijkheden. Er kunnen lampen, ramen, raamhangers, vazen en tal van andere objecten mee gemaakt worden.

 

Als alle glasstukjes omwikkeld zijn, wordt het geheel aan elkaar gesoldeerd. Om tot een goed eindresultaat te komen, dien je zo nauwkeurig mogelijk te werken. Goed aftekenen en snijden van eventuele mallen of sjablonen zorgt voor een mooier resultaat en minder slijpwerk.

 

De keuze van het soort glas is afhankelijk van het ontwerp dat u in gedachten heeft. Zo kunt u kiezen voor glas waar wel licht doorheen komt, maar waar je niet doorheen kunt kijken of voor glas dat én licht doorlaat én waar je doorheen kunt kijken of een combinatie van beide.

De variatie in ontwerpen en keuzes in soorten glas geeft ruimte om met de tiffanytechniek een persoonlijke stijl te ontwikkelen

Wij geven onze klanten uitgebreide uitleg bij aangeschafte materialen. Als u eenmaal begonnen bent met één of meerdere werkstukken en u heeft vragen dan staan wij u uiteraard van harte te woord bij u volgende bezoek aan onze winkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Lees meer over tiffany, benodigheden, boeken, lampen.