Glas in lood ontwerp en toepassing

Er zijn vele ontwerpen en toepassingen mogelijk bij glas in lood. De glas in loodramen in Kerken zijn hier waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van. Daarnaast werd en wordt het nog steeds veelvuldig in huizen toegepast. Hierbij is glas in lood meestal te vinden in de bovenlichten van de kozijnen, in schuifdeuren, in de binnen- en/of buitendeuren en/of ramen, in lichtkoepels en portieken. Glas in lood panelen kunnen ook in de vensterbank gezet worden of als raamhanger worden toegepast. Glas in lood verwerken in het profiel van een voorzetraam is ook een mogelijkheid. 

 

glas in lood vh leven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp: H. vh Leven.  Uitwerking & Realisatie: Ariba


Glas in lood ramen zijn vooral te vinden in bovenlichten, portieken, kamer en suite deuren, lichtkoepels en kerken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas in lood ramen kunnen ook naar uw eigen ontwerp gemaakt worden gevolgd door onze technische uitwerking en detaillering

 

glas in lood kamer en suite deuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ons atelier beschikken wij over een groot aantal voorbeelden en een fotoboek zodat u inspiratie kan opdoen en een beeld krijgt van ons vakmanschap.

 

Heeft u zelf een leuk idee, ontwerp of foto, dan wordt er samen met u een keuze gemaakt tussen de verschillende soorten glas en kleuren en kijken wij of het ontwerp technisch haalbaar is. Zijn het ontwerp en de soorten en kleuren glas bekend dan kunnen wij aan de hand van de te maken maten een prijs berekenen.

 

Lees ook nog meer over glas in lood, restauratie en reparatie, glas in lood in isolatieglas, glas in lood reportage, benodigdheden.