Glas in lood reparatie en restauratie

Glas in lood ramen die beschadigd zijn, restaureren of repareren wij in ons atelier. Reparatie is mogelijk als de beschadiging klein is of als de staat van het raam het toelaat. Indien gewenst wordt reparatie ter plaatse bij u aan huis gedaan.

 

opnieuw in het lood gezet glas in lood paneel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indien de beschadiging aan uw glas in lood raam klein is, kan deze vaak ter plaatse gerepareerd worden

Restauratie van glas in lood ramen is tevens mogelijk. Als u ramen heeft die hiervoor in aanmerking komen worden deze meegenomen naar ons atelier. Tijdelijk wordt er een noodvoorziening geplaatst en het glas in lood raam wordt door ons opnieuw verlood.

Hoe gaat dit in z’n werk?

 

Het glas in lood raam wordt uit elkaar gehaald, waarbij de niet-gebroken ruitjes hergebruikt gaan worden, de kapotte stukken worden bijgesneden en kitresten worden van het oude glas verwijderd. Het raam is nu klaar om opnieuw verlood te worden. Daarna wordt het raam gekit en – na een droogtijd van ongeveer 3 weken  – is het raam klaar om opnieuw gezet te worden. Het resultaat is een nieuw glas in lood raam dat afhankelijk van toepassing en plaats een levensduur kan hebben van meer dan 100 jaar.

 

Een waardevolle investering.

glas in lood restauratie
glas in lood reparatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om bestaande glas in lood ramen na of bij te maken. Bijvoorbeeld wanneer het glas in lood ooit vervangen is geweest door blank of gefigureerd glas.

Vaak kan het authentieke ontwerp achterhaald worden in de betreffende straat en/of wijk of aan de hand van oude foto’s.

Dankzij ons ruime assortiment aan soorten en kleuren glas zijn wij vaak in staat om een bijna exacte kopie van een bestaand raam te maken.

Wilt u het originele glas in lood weer terug in uw huis? Vaak kan het ontwerp achterhaald worden en nagemaakt worden .

 

oud glas in lood
nieuw glas in lood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestaande glas in lood raam.                               Het nieuwe glas in lood raam.

 

glas in lood bovenlichten in Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eindresultaat!

 

Wilt u de ramen van uw huis weer in originele staat herstellen? Schroom dan niet om vrijblijvend een offerte te laten maken! Uiteraard behoren andere ontwerpen ook tot de mogelijkheden.

 

glas in lood ramen in trappenhuis Den haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook nog meer over glas in lood, ontwerp en toepassing, glas in lood in isolatieglas, glas in lood reportage, benodigdheden.