Sneeuwballen, vuurpijlen en stormschade

Afgelopen maand waren drukke dagen voor ons op het gebied van glas(in lood)herstel.

Hoewel we helaas niet iedereen hebben kunnen helpen, zijn de meeste schades inmiddels afgehandeld.

 

De twee dagen dat er met sneeuwballen gegooid kon worden hebben naast een hoop sneeuwpret ook een aantal kapotte ramen opgeleverd. Hier betrof het meestal de wat oudere glas in lood ramen. In alle gevallen hebben we deze ter plekke weten te repareren.

 

Ook de te verwachten vuurwerkschade bleef ook dit jaar niet uit. Oude glas in lood ramen bleken niet altijd bestand tegen vuurpijlen die tegen de dunne ruitjes aanvlogen. Elk raam hebben we gelukkig ter plekke kunnen repareren.

 

Net toen we dachten dat we in wat rustiger vaarwater terecht zouden komen, werd Nederland getroffen door een enorm zware storm, waarbij onder andere bomen en vrachtwagens omwaaiden en er door het hele land meerdere gevaarlijke situaties ontstonden.

Voor ons betekende dit vooral schade aan ruiten van deuren die door windvlagen dichtgeslagen waren en glazen afdaken die veel te verduren kregen.

 

Wat te doen in geval van glasschade?

Het eerste wat u kunt doen is ons bellen om een afspraak te maken om uw raam te herstellen.

Vanwege de grootte drukte in tijden van schade door sneeuwballen, vuurwerk of storm is het echter niet altijd mogelijk om u snel te kunnen helpen. Soms is het ook gewoon gevaarlijk en onverantwoord om bijvoorbeeld tijdens een storm te werken. Dit doen we dan ook niet.

 

Als de schade groot is of gevaarlijk kunt zelf proberen het kapotte raam te dichten door er plaatmateriaal op te spijkeren of te schroeven. Platgevouwen dozen of vuilniszakken vastplakken met tape kunnen kunnen vaak ook goed als noodvoorziening gebruikt worden.

 

Mocht u loszittende glasstukken (eerst) willen verwijderen dan raden wij natuurlijk altijd aan om minimaal uw handen en ogen te beschermen.

 

Leest u ook hier meer over glasherstel.